FAQ / Veelgestelde vragen

1. Hoe werkt het?

Jouw hele Goldmen profiel wordt samengesteld op basis van:

  1. Je persoonlijke ontwikkelpunten
  2. Je DNA data
  3. Je hechtingsstijl
  4. Je persoonlijkheids ontwikkeling
  5. Je professionele ontwikkeling
2. Waarom DNA analyse?

DNA data heeft geen voorspellende waarde als het gaat om gedrag. Echter uit je DNA kun je achterhalen hoe jouw hersenen omgaan met de neurotransmitters dopanime, oxytocine en serotonine. Deze neurotransmitters of wel hormonen bepalen in enige mate hoe jij met bepaalde situaties “van nature”omgaat. DNA data heeft dus een meer verklarende factor.

3. Hoe meten we DNA?

DNA data wordt verzamelt door eerst speeksel af te staan wat opgestuurd wordt naar het Erasmus Medisch Centrum. Daar wordt het DNA van het RNA gescheiden. Op dat moment is het mogelijk om naar een aantal specifieke genen te kijken die van invloed zijn op jouw karakter. Je hebt circa 25.000 genen en bij mensen komt 99% overeen met elkaar. Dus we kijken naar een aantal genen die ons zo verschillend maken.

5. Voorspelt mijn DNA of ik goed ben?

Het antwoord hierop is NEE. DNA alleen heeft geen voorspellende waarde. Om een goed beeld te krijgen van jouw levenservaringen worden ook je hechtingstijl, je persoonlijke en professionele ontwikkelingen meegenomen.

4. Privacy en anonimiteit

De uitslag van je DNA profiel wordt alleen met jouw toestemming met anderen gedeeld. Jouw DNA data wordt op een aparte server ANONIEM opgeslagen onder een 14-cijferige barcode, die we jouw DNA sleutel noemen. Dit betekent dat jouw DNA data nergens online gekoppeld is aan jouw naam.

6. Wat als ik mijn DNA sleutel kwijtraak?

De sleutel voor je DNA profiel wordt offline (dus alleen op papier) bewaard. Dit betekent dat als jij jouw DNA sleutel kwijtraakt en offline een procedure wordt gestart om handmatig de sleutel op te zoeken. Deze koppeling betreft alleen naam en DNA sleutel, geen uitslagen. Met deze sleutel kun jij je profiel weer online opvragen in een beveiligde omgeving.

Het inzicht in de DNA analyse van Goldmen van mezelf geeft een prachtige basis voor mij om verder te bouwen en te vertrouwen. Ik ga van behoudzaam naar nieuwsgierig en van vasthoudend naar uitdagend. In mijn leven blijf ik verbonden en weerbaar. De hoge scores zitten bij Thought Leadership (99%), Wijsheid (94%) en Sociale Souplesse (95%). Interessant is vooral mijn laagste score : schaamte (15%). Als je voor 50% niet weet waar je vandaan komt (ik heb mijn biologische vader nooit gekend), als je je leven lang een hele sterke ambitie ervaart om dingen te ondernemen en alles te zien en daadwerkelijk te doen dan is het rustgevend om te lezen dat het er altijd in heeft gezeten. Je biologisch DNA  is je blauwdruk voor het leven. Gewoon doen !

Micky Hoogendijk
Micky HoogendijkFotograaf

Ook in de competentie analyse branche slaat de technologie toe. En HOE! De DNA analyse van Goldmen geeft niet alleen inzicht in je eigen competenties en gedrag maar ook wat je hebt aangeleerd en authentiek is. Leiderschapsontwikkeling 2.0. Het geeft ook een inzicht in je team en hoe je dit verder kunt ontwikkelen tot het beste team ever. Een enorme vooruitgang in leiderschapsontwikkeling.

Jacco Zijderveld
Jacco ZijderveldManaging Director Anwb

Ik ben in mijn leven altijd al nieuwsgierig geweest naar de analyse en ontwikkeling van mijn persoonlijkheid. Op basis van de DNA analyse van Goldmen weet ik nu beter wat mijn (genetische) fabrieksinstellingen zijn. Ik kan hierdoor beter gebruik maken van mijn natuurlijke talenten. Ik ben er zo enthousiast over dat ik dit ook ga doen met mijn Management Team en met de High Potentials in mijn organisatie waar we toch dagelijks 9000 jonge professionals aan het werk hebben.

Charles van Goch
Charles van GochCEO Mise en Place

Het inzicht van de Goldmen DNA Revolution for leadership in mezelf geeft een prachtige basis om verder te bouwen en te vertrouwen. Ik ging van behoudzaam naar nieuwsgierig en van vasthoudend naar uitdagend. Maar ik bleef in mijn leven verbonden en weerbaar. De hoge scores zitten bij Thought Leadership (99%), Wijsheid (94%) en Sociale Souplesse (95%). Grappig was vooral mijn laagste score : schaamte (15%). Als je voor 50% niet weet waar je vandaan komt, als je je leven lang een hele sterke ambitie ervaart om dingen te ondernemen en alles te zien en daadwerkelijk te doen dan is het rustgevend om te lezen dat het er altijd in heeft gezeten. Dan is je DNA  je blauwdruk is voor het leven.

Micky Hoogendijk
Micky HoogendijkFotograaf

De Kracht van DNA analyse en de extrapolatie ervan is dat je heel goed kunt zien waar je - genetisch - vandaan komt en waar je nu staat als persoon. Het DNA onderzoek heeft mij nieuwe inzichten gegeven. Bijvoorbeeld: ik ben weerbaar geboren maar door allerlei gebeurtenissen in mijn leven ben ik (over)gevoelig geworden voor afwijzing. Dit hebben we natuurlijk allemaal echter de mate waarin verschilt van persoon tot persoon. Een aandachtspunt waar ik mezelf de komende jaren sterker in ga ontwikkelen. Veel succes Jeannette

Jeannette van Beek
Jeannette van BeekPartner at 2cMore

Inzicht in mijn biologisch DNA profiel heeft een zinvolle bijdrage geleverd om meer vanuit mijn eigen kracht te handelen. Competenties en context waarin je opereert zijn vaak het onderwerp van gesprek. The NEXT level is aansluiten bij je biologische set up.

Jeroen Ekkel
Jeroen EkkelCOO at Atlas Professionals

Ook in de compentie analyse branche slaat de technologie toe. En HOE! De DNA analyse geeft niet alleen inzicht in je eigen competenties en gedrag maar ook wat je hebt aangeleerd en authentiek is. Leiderschapsgedrag 2.0. Het geeft ook een inzicht in je team en hoe je dit verder kunt ontwikkelen. Een enorme vooruitgang in leiderschapsontwikkeling.

Jacco Zijderveld
Jacco ZijderveldManaging Director Anwb

‘Een verkoper word je niet, die bén je’. Hoe vaak ik dat niet al in mijn, inmiddels 23-jarige professionele leven tegen mezelf heb gezegd. Over mezelf en over anderen, vaak net na een gesprek met een sollicitant. Of eigenlijk meestal al tijdens. 

Groot was mijn nieuwsgierigheid toen ik met Albert van Goldmen in contact kwam en over de DNA-analyse hoorde. Zou het dan echt??

De DNA-analyse uitslag bevestigde grotendeels wat ik eigenlijk al wist. Gelukkig, maar. Belangrijker nog vond ik de resultaten van mijn gedrag (wat doe je) t.o.v. mijn genetisch profiel (wat ben je).

 Goede inzichten, soms zo raak dat ik er kippenvel van kreeg, waar ik zowel professioneel als privé heel veel plezier aan ga beleven.

Vicent Janssen Head of Global Sales Onegini
Vincent PhilipsenHead of Sales Onegini

"Het is een compleet andere aanpak van wat ik tot nu toe gewend was. De DNA analyse en de indeling in 4 levensfases geeft je een verfrissend en helder inzicht op je persoonlijke ontwikkeling en je talenten."

Frank Geeling
Frank GeelingCEO Selecta

"Ik blijf nieuwsgierig hoe je jezelf en je team kunt blijven ontwikkelen. Daarvoor geeft het Leiderschap programma van Goldmen te samen met de DNA analyse. Dit laatste geeft een unieke inkijk waar mensen mee verder kunnen komen."

Kristien Janssen
Kristien JanssenCommercieel Directeur van Jaar 2016

"Leiderschap moet in je bloed zitten! Op basis van nieuwe DNA analyse technieken kunnen we dat tegenwoordig achterhalen. Geweldig toch! Hierdoor is het mogelijk om mensen veel beter in hun kracht te zetten. Leiderschapsontwikkeling gaat een nieuwe (revolutionaire) fase in."

 

Bernard van de Weert
Bernard van de WeertOud topman van KPN

"Het Leiderschap Development Programma van Goldmen op basis de revolutionaire wetenschappelijk gevalideerde DNA analyse geeft mij meer en beter inzicht waar precies mijn natuurlijke talenten liggen en hoe ik deze het beste kan inzetten. Hierdoor kan ik mijn praktijk verder uitbouwen en mijn klanten nog beter
tot dienst zijn."

Danny Snijders
Danny SnijdersCEO Snijders Advocaten